Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prázdnota a beznaděj

5. 9. 2007

 Také se tak někdy cítíte? Já ano... aneb..., které duševní nemoci často postihují naše nitro...


Máte někdy taky pocit prázdnoty? Ten pocit se plíží víc a víc, až vás úplně pohltí. Začíná to v srdíčku, putuje žílami, svaly, krví... až k úkrytu duše, už tak dost pochroumané. Ten nezvaný pocit se prohryzává vědomím jako virus. A víte, co je nejhorší?

Nikdy nemůžete úplně přijít na to, kde tahle zhoubná věc pramení. A jak dokáže zamotat život. Lítáte jak na horské dráze... jednou jste nahoře naplněni pocitem štěstí a radostí, máte pocit, že svět je krásný a topí se v růžové barvě..., jenže najednou se všechno přehoupne a Vy se ocitáte na hranicích svých možností, dotknete se až úplného dna své zasmušilosti a beznaděje. Ten pocit Vám nedá spát... Často se probouzíte ze spaní s pláčem a důvod vám zůstává neznámý.

Žádná slova nedokáží vyjádřit to, co právě prožíváte. Tolikrát přemýšlíte o tom, co nastane po smrti, ale dobře víte, že nikdy nespácháte sebevraždu. Ten pocit vám to nedovolí. V tu chvíli začnete vzpomínat, co dovolilo tomuto pocitu napadnout Vaše nejniternější vědomí. Je jich tolik... a množí se... neustále přibývají jako kobylky..., které se pasou na Vašem žalu.

Nejvíce rozšířeným virem bývá Zničená láska, choroba, která tolik ublíží a ubíjí srdíčko ze všech stran, slzy bolesti kanou na polštář a ne, a ne se zastavit. Zrazené přátelství se světem prohání jako vítr. Nakusuje svědomí a přidává falešné myšlenky, jen aby bylo po jeho a hle... je konec!!! Smrt... nejtajemnější nemoc a zlo života...otázky: proč to tak je? Existuje spravedlnost? Proč? ... pořád dokola, ale podstatu smrti nikdy nikdo nerozluští.

Závist... jak moc se snažíme si jí nepřipouštět k tělu? Ale ona je vytrvalá a s potutelným úsměvem se provrtává do našeho vědomí. Jakou paseku umí nadělat, jistě mnoho z nás ví.

Ten nejhorší pocit, nejhorší nemoc a mozek celé tento bandy je... Pocit prázdnoty. Nedefinovatelná věc... Jsou to všechny tyto pocity dohromady, ničí nás a ubíjí! Nejsme schopni klidně myslet a žít!! Prázdnota... to slovo až nahání hrůzu, je to úplné dno, na které se dostaneme. Ale existuje proti tomu nějaký lék? A dokud nebude vynalezen, musíme podstupovat tyto ohromné duševní bitvy dokud je úplně neporazíme...

Ivo-Shugo

Přehled komentářů

(-:)

(Neznámý známý :), 12. 12. 2007 10:11)

Hladím tě.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář