Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naslouchej svému JÁ

18. 6. 2013
Znáte to taky? Od malinka věříme tolika slovům, které jsme slyšeli a přijímali po celý svůj život od rodičů, školy, učitelů a jiných lidí, že jsme uvěřili, že tato jimi vyslovená slova definují, co jsme.
Vlastně všechno, v co věříme a co zastáváme ve svém životě je nějaká víra nebo názor z minulosti. Přijali jsme to za pravdivé. Jsou to ale lži, nejsme to MY!
Naše mysl nikdy nepochopí co jste, naše mysl je pouze myšlenka a názor, chybná víra nebo jen roky lidského podmiňování.
Vzpomínám si na jeden starý příběh. Najdete ho mezi zenovými kartami mistra Osho. Ano, je to karta velké arkány Osho Zen Tarotu - Podmiňování ...
Je to příběh o lvu, který žil mezi ovcemi. Vyrůstal by tam až dosud, ale jeden starý lev ho přivedl k rybníku, aby uviděl svůj obraz na jeho hladině. Lev žil tak dlouho mezi ovcemi, že si myslel, že je také součástí tohoto stáda ...

major15-podminovani.jpg

Proč Vám to píšu? Mnoho lidí žije úplně stejně jako lev z tohoto starého příběhu. Aniž chceme, stáváme se další ovcí ze stáda, která se neumí nebo nedokáže sama pohybovat, svobodně se rozhodovat a uvědomit si své vlastní JÁ.
Nastala doba, podívat se na tu hladinu rybníka, uvidět se a konečně probudit dlouho spícího lva uvnitř sebe.   
Nezabývej se tedy myšlenkami, zabývání se myšlenkami nemá konce, věř mi! Poznejme sami sebe, své JÁ, svou přirozenost a myšlenky se postarají samy o sebe.
Všimni si, že TO, co teď vnímá a prožívá, nemá žádné hranice a není ničím, co je vnímáno. Někdo tomu říká NIC. Co je vlastně NIC? Nic je nepopsatelné a nemá začátek ani konec, není to velké ani malé, ale je v tom zároveň vše, co existuje.
Přestaň tedy hledat NĚCO, co se má stát a zamiluj se do TOHO, co je tu právě TEĎ...
Jsi TO, co hledáš - právě teď a tady. Uvědom si, že Tvé srdce je pravdou a hlava lží, důvěřuj tedy svému srdci, Tvému JÁ, Tvé intuici.
"... následuj své srdce a to Tě dovede domů. Domov je totiž stále tady a teď v našem vlastním JÁ ..."          
                                             ... jedna probuzená lvice :-)
Copyright:   Klára Tyrbachová © 2009